Četrti na Zlati kuhalnici

Kot že nekaj let se je tudi letos odvijalo kuharsko tekmovanje Zlata kuhalnica. Letos je bila naloga tekmovalcev skuhati pirino ali ješprenovo rižoto z dodatki po želji. Odločile smo se za pirino rižoto z jurčki in škampi, poleg smo postregle sestavljeno solato. V minulih dveh mesecih smo se pripravljale na tekmovanje. Jedi smo preizkušale z učiteljico gospodinjstva Vero Frank, kuharico Marijo Novoselec in lokalnim kuharjem domačih jedi Rihardom Baša.

14. septembra smo odšle na regijsko tekmovanje v Izolo, kjer smo dosegle prvo mesto in se s tem uvrstile na državno tekmovanje v Postojni, ki je potekalo 13. oktobra. Ob začetku tekmovanja smo kuharice Nena, Lina, Zarja in Lara pripravile delovno mesto. Nato smo imele uro časa, da smo pripravile izbrano jed. Pokusila jo je strokovna komisija in podala svoje mnenje. Pohvalili so našo jed ter dodali, da bi se lahko naša rižota znašla na meniju v njihovi restavraciji. Počakali smo še na uradne rezultate in se razveselili 4. mesta.

Zarja Bergoč, 8. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost