Tradicionalni slovenski zajtrk doma

V petek, 20. 11., je dan slovenske hrane, na osnovnih šolah pa poteka tradicionalni slovenski zajtrk. Tokrat tradicionalnega zajtrka nismo, kot smo bili vajeni, jedli v šoli, ampak vsak sam s svojo družino. Zajtrk sestavljata maslo in med namazana na kruh ter jabolko. Ker smo tokrat jedli doma, smo pripravili tudi pogrinjek za celo družino. Po zajtrku smo pospravili in imeli športno vzgojo, ki je potekala preko videoklica.

Vana Šircelj 7. a

Učenci so svoje zajtrke fotografirali, ogledate si jih lahko tukaj.

Nekateri so pripravili svoje različice zdravih in domačih zajtrkov.

Lina Volk, 7. a
Ker imamo tudi domače mleko, si večkrat pripravimo mlečni gris. Nik Vatovec, 6. a
Pripravila sem si proseno kašo s suhimi slivami, kokosovim jogurtom, mletimi
mandlji, domačim medom in cimetom. Poleg sem si privoščila še domač kaki od
sorodnikov iz Vipave. Naredila sem si še domač šipkov čaj brez sladkorja.
Prosena kaša je moj skoraj vsakodnevni zajtrk, saj ima ogromno vitaminov, ki
jih potrebujem, ker ne jem mesa in mlečnih izdelkov. Hana Logar, 9. a
Iza Nekić, 9. a
Ajdin Begović, 8. b
Leon Abram Cesar, 6. a

Nakteri pa so poslali fotografije predelave domačih pridelkov – kuhanje jabolčnega soka in sušenje kakijev.

Aljaž Kovačič, 6. a
Nik Vatovec, 6. a

Sedmošolka Lara Gašperšič ni pozabila niti na zdravo domače kosilo.

Učiteljica Anja Hofman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost