Teden slovenske hrane
V letošnjem letu smo od 11. do 15. novembra prvič obeležili Teden slovenske hrane. In kaj vse smo ta teden počeli v 1. razredu?
Pogovarjali smo se o pomenu lokalno pridelane hrane ter našteli živila, ki jih dobimo od lokalnih pridelovalcev (kmetov). Nekaj teh izdelkov smo tudi okusili v obliki šolskih obrokov (sadne malice, malice in kosila).
Prisluhnili smo pravljici E. Carla: Zelo lačna gosenica in razvrščali živila na bolj in manj zdrava oz. tista, ki jih je priporočljivo uživati v večjih količinah, in tista, za katera je bolje, da jih zaužijemo občasno, redkeje.
Prepevali smo slovenske pesmi in ob spremljavi harmonike na domače viže tudi zaplesali.
Teden smo sklenili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Ogledali smo si oddajo o sestavinah Tradicionalnega slovenskega zajtrka ter vsebino le-tega spretno prikazali na naših »risarskih platnih,« a še bolj smo uživali, ko smo tradicionalne dobrote tudi okušali.
Naj tudi pri vas zadiši po domači slovenski hrani.
Več fotografij najdete v skupni galeriji.
Učiteljice 1. razreda

