Pojemo poletju

Pevski zbori Osnovne šole Antona Žnideršiča in Glasbene šole Ilirska Bistrica so v četrtek, 6. 6., pripravili čudovit koncert pod naslovom Pojemo poletju!

Pobudnica zobrovodkinja Sara Česnik je zapisala: Besede imajo moč. Kot je zapisala Anja Štefan: “…pomisli, kadar govoriš. Z besedami podiraš in gradiš. Dobiš, zapraviš, zbližaš, spremeniš – ti rečem, da imajo moč.”

In ko besede poletijo v melodiji, se združijo v harmoniji. To je ubranost, skladnost. Do nje pridemo z delavnostjo, odrekanjem, prilagajanjem, predvsem pa z ljubeznijo in željo do cilja. Včasih so si naši cilji podobni, mogoče celo enaki, vendar je pot edinstvena. Na tej poti pa vedno nekdo, ki ti pride naproti.

Z otroki smo želeli pripraviti večer, kjer lahko skupaj odmislimo vse ostalo in posrkamo besede, melodije, ritme – na kratko – kulturo. Ta nas vsakodnevno spremlja in bogati. Prazaprav smo kultura mi. Dovolimo si biti drzni, inovativni, si dovoliti sprememb in pustiti domišljiji, predvsem pa naši iskri, da vzplamti.

Zahvaljujem se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uresničitvi koncerta Pojemo poletju: pevskim zborom OŠ Antona Žnideršiča (Otroški pevski zbor prvošolcev, Mlajši otroški pevski zbor, Starejši otroški pevski zbor in Mladinski pevski zbor) in Glasbene šole (Otroški pevski zbor in Mladinska vokalna skupina) ter zborovodkinjam Eleni Sedmak in Violeti Husu ter korepetiroju na klavirju Marku Kanalcu.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost