Teden otroka na naši šoli

V prejšnjem tednu smo na naši šoli obeležili Teden otroka, ki je letos nosil naslov »Otrok, nepopisan list«.

V ponedeljek smo z učenci in učenkami izvedli aktivnost »Nepopisan list«. Njihova naloga je bila, da narišejo oziroma napišejo, kako se igrajo ter kako preživljajo svoj prosti čas. Nastali so čudoviti izdelki, ki krasijo stene naše šole, nekaj pa si jih lahko ogledate tudi v galeriji.

V torek smo čas namenili predavanju o Varnosti na spletu. Nekatere oddelke je obiskal gospod policist, ki je nazorno predstavil nevarnosti, ki pretijo na mladostnike na spletu, v ostalih oddelkih pa so učitelji ponovno ozavestili učenke in učence o pravilnem ravnanju in spletni komunikaciji.

V sredo smo se vsi oddelki, razen 1. razreda, odpravili na Dom na Vidmu, kjer smo si ogledali film »Igrišča ne damo«. Film, ki nas je spomnil na to, kaj pomeni zaupanje in prijateljstvo ter opomnil, kako se izogniti medvrstniškemu nasilju in neprimernim dejanjem. 

V četrtek so nam učenci 3. razreda na šolskem radiu prebrali zaprisego ob tednu otroka in nas spomnili na vrednote in cilje brezskrbnega otroštva.

Teden otroka pa smo zaključili v petek zadnjo uro z igranjem družabnih iger.

Za boljši vpogled v dogajanje celega tedna si lahko ogledate slike v galeriji.

V tednu pred počitnicami nas čaka še posebna radijska oddaja, v kateri nam bodo učenci in učenke predstavili njihove mini raziskave, in sicer so imeli posebno nalogo, da pri svojih starih starših preverijo, kako so se včasih igrali oziroma preživljali prosti čas. Mi že komaj čakamo primerjavo nekoč in danes!

Svetovalna delavka Anja Zalar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost