Kuhamo iz hladilnika

Lara, Sara in Maja smo med korona virusom za izbirni predmet Sodobna priprava hrane doma kuhale in pekle različne jedi.

V hladilniku smo imele veliko domače zelenjave in iz nje smo pripravile mineštro, s katero smo presenetile mamo. Ko mame ni bilo doma, smo se lotile težjih receptov, kot so krompirjevi njoki. Preden je mama prišla domov, smo kuhinjo skrbno pospravile, saj je bila vsa umazana.

Kuharske skrivnosti nam je večkrat razkrila tudi stara mama, saj jih ima vse zapisane v svoji mali kukarski knjigi. Uporabile pa smo tudi nenavadne sestavine, kot je buča hokaida za kremno juho. Stara mama nam je pokazala, kako se iz jajc, moke in kvasa skuha okusno sladico. To pa so minutarji.  Okus smo izboljšale z domačo marmelado ali pa z drobtinicami, ki so narejene doma.

Recept za pehtranovo potico pa je prebrala stara mama iz njene kuharske knjižnice. Lara je pripravila jabolčni štrudelj iz domačih jabolk za veliko noč pa je naredila potico iz orehov in pa tudi čokoladno. Sara in Maja pa sta za božič pripravili medeno hiško iz piškotov, medu in raznih okraskov, kot so bonboni.

smart

Za veliko noč pa sta pripravili pehtranovo potico in pirhe. Za pust pa smo vse tri pripravile flancate.

Veliko okusnih jedi se da pripraviti iz sestavin, ki se nahajajo v hladilniku ali pa kar v omari.

Več fotografij

                                                                     Lara Gašperšič, Maja in Sara Pavlovec

                                                                                                  7. a razred

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost